Groda eller en prins?

0

Hej!

Hoppas att du har det fint i sommarvärmen! du har säkert någon gång läst någon saga om hur någon pussat en groda som förvandlats till en prins? att pussa många grodor innan man hittar den rätta prinsen, är ett annat talesätt. Det hoppade en groda ur min mun kan man också höra någon säga när något olämpligt uttalades högt och ogenomtänkt.  I gamla sagor var det vanligt att skiva om prinsar som genom en förbannelse förvandlats till en groda som endast kunde brytas genom en kyss från en prinsessa eller en vanlig kvinna. Grodan är förknippad med välstånd, överflöd och förmögenhet men även av någon anledning saker som får oss att bli generade över våra misstag. Att hoppa som en groda i glädje. Att göra en groda- göra bort sig. Hur som helst är grodan en allmän trevlig liten varelse som man blir glad av, eller hur? söta små djur med stora ögon som kan Se åt olika håll. Faller som en fura för kortets ord: Hop into this new day with joy! att hoppa in i den nya dagen med glädje! så härligt! att välstånd och överflöd väntar oss! precis så är det ju! det finns så mycket positivt för oss att Se. Som grodan ser med sina ögon-framåt och åt sidorna. Så borde vi människor kanske också se för att få hop en större helhet. Att se det som har varit, det som är nu och dit vi är på väg. Våra vägar ser olika ut men var och en av oss har sin speciella väg att gå. Vad är din väg kantad av? vad är det bästa med din väg? din grundväg är din styrka! den återkommer du till när du avviker för att se dina nya möjligheter! grundvägen leder dig framåt!

När du kommer på rätt väg då känns det bra i både kropp och själ, eller hur? det känns rätt! lyssna därför till motsatsen! gå tillbaka till din huvudväg om så behövs! gör ett nytt försök!

Glöm inte att som söta grodan hoppa i glädje på din livsväg! Gör det som är roligt! vad gör det om vi gör bort oss lite ibland? kanske vi borde vara lite stolta rentav, att få göra en “groda”! inte ta livet allt för allvarligt!

Ps) Visste du att en groda lever vanligtvis ca 7-10 år?

 

Mina små prinsar i betongform! otraditionellt rosa med grå strumpor.

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke