Att “jorda” sig/ Växa andligt och ha en bra balans!

0

Hej!

Idag funderar jag på detta med vikten av att vara “jordad”! du känner säkert till den där splittrade känslan när tankarna far omkring och man inte kan koncentrera sig så bra. Vi “flyger iväg” i tankarna och är inte här och nu! bilden visar en “mudra” som används för att jorda sig, att grunda sig! en handställning som används inom yogan. Den reducerar stress och aktiverar baschakrat. Våra ben tillhör baschakrat. Vi jordar oss lättare i en naturmiljö som t.ex. i skogen, när vi är vid träd, buskar blommor o.s.v. Då slappnar vi av och blir lugna, eller hur? det gröna i naturen är bra för en stressad eller ledsen själ! när våra fötter känner jorden under sig, inger det lugn och harmoni. Vissa går mycket barfota oavsett årstid! för mig och vissa andra är det så att lederna tyvärr skriker av kyla och fukt. Därför blir det bara de där underbara varma dagarna när marken är riktigt varm, som strumporna åker av!  Jag ska nu dela med mig av mina väldigt enkla övningar som jag gör i stort sett dagligen sen många år tillbaka. Det enkla är det som blir av, åtminstone så för mig!

♥Ställ dig stadigt på golvet och se hur det växer rötter från fina fötter och långt ner i jordlagren! de greppar tag och jordar dig! Ta några djupa andetag!

♥Du börjar nu dra energin från jorden, upp genom dina ben och vidare i hela kroppen. Dra energin som i en båge över huvudet och låt den gå ner i marken igen! gör om detta ett antal gånger. Jag gör 3-4 ggr.

♥Dra nu på samma sätt upp ett vitt ljus som beskyddar dig! det skapar lugn och ro i dig! du är fullständigt trygg i det vita ljuset. Gör detta några gånger! Se dig själv som beskyddad i det vita ljuset! Det lägger sig i hela din kropp och går ut i din aura.

♥Allra sist brukar jag be Moder Jord att ta emot mina negativa tankar, min trötta energi eller mina bekymmer! rena den energin och komma tillbaka i ren och klar energi i min kropp och min själ!

När vi växer andligt och inser att det “andliga” egentligen är det som är helt naturligt för oss i livet! det ingår som en del av allt och är inte separerat och bara finns då och då. Vi ser skönheten i naturen, i djuren, i blommorna, i allt! du har redan andlighet! den kan utvecklas i många olika riktningar! vi blir aldrig färdiga utan kan bara fortsätta hur mycket vi vill med vår utveckling.

Vad lägger du din energi på? Förlorar du energi på något du inte kan förändra?

Du är värd att behålla din energi! Se till att du har saker i ditt liv som Ger dig energi!

Själv tycker jag om uttrycket någon väldigt klok människa har kommit på: Det är när man inser att man ingenting förstår som man äntligen har fattat! Ödmjukhet=utveckling!

Allt Gott! Lev väl!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke