Katten- den lille mysiga livsnjutaren!

0


Idag funderar jag på hur katter lever sitt liv och hur kloka de är! vi har nog en del att lära av katter och de har för all del en del att lära av oss också! det kan bli ett bra samspel med delade erfarenheter och att vi studerar varandras beteende! när katten vilar så vill den hitta ett riktigt bra ställe att sova på. Det kan bli många glada skratt när man ser var de har lagt sig! som att de hela tiden söker en unik plats att ladda upp sin energi på. De lagrar energi för att använda senare. Säkert något vi människor borde tänka lite mer på! när vi vilar borde vi vila helt och hållet, inte låta hjärnan fortsätta att tänka på allt möjligt. Hur bryter vi det? vi har alla olika metoder som passar oss men att göra något som gör oss glada, att skapa något kreativt eller att gå en promenad. Möjligheterna är många!

Som prästen alltid sa på skolavslutningen inför sommarlovet: Gå nu barfota så ofta ni kan och gör så många olika saker ni kan! bra tips!

Om du har provat att klappa och gosa med en katt som ligger och sover, så vet du att det inte alls är populärt och uppskattat av katten! den vill vara ifred och den sätter gränser! Rör mig inte! jag har rätt att få vara ifred! när jag är vaken får du klappa mig men när jag sover, då ger du katten i mig! annars kanske jag tar fram klorna för att markera, hit men inte längre!

De gränserna har vi också rätt att sätta! när vi vilar, vill vi vara ifred!

Katten och människan förstår oftast varandra bra! det är inte för intet vårt populära husdjur! katten ger oss all sin kärlek och vi tillför mat och värme! kan det bli bättre?

Matte och Husse

Jag är så glad att ni bor i mitt hus, hos mig!

Jag älskar er så mycket!

Jag vill vara er katthjälte, ert allt, höra era glada skratt!

Jag vill spinna i er famn, jag vill låta er ge mig den godaste maten!

Jag låter er skämma bort mig!

Jag vill vara fri och oberoende av er ibland!

Jag vill hitta min egen mat och upptäcka nya saker!

jag vill ge mig iväg på upptäcktsresor antingen jag är en innekatt eller en utekatt!

Jag kanske sätter klorna i soffans undersida och ger mig ut på en upp-och-nervänd resa.

Jag kloar mig runt många varv under soffan. Det är roligt, eller hur?

Jag vill skämma bort er också! med kärlek, massor av kärlek!

Er Pälskling

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke