Färgers betydelse och påverkan

0

 

Hej alla!

Hoppas att påsken är fin, avkopplande eller precis vad just Du behöver! några dagar med lugn och ro, god mat och sköna promenader. Vissa av oss har varit hemma nu ett tag p.g.a. Coronarisken och många tycker det känns både jobbigt och tråkigt. Vi behöver pigga upp oss med allt positivt vi bara kan hitta, eller hur? själv har jag precis lärt mig att göra små roliga bilder och filmer på Snapshat så alla mina bekanta får nu ta del av vad jag själv tycker – väldigt roliga små hälsningar där jag har hundöron, kaninöron eller kanske en rolig frisyr. Till det ett roligt meddelande med röstförvrängning och det blir ju komplett! Så kan det bli när man har tid till att göra lite annat än det vanliga.

Idag funderar jag på färger! tänkte skriva några rader om det! Har du tänkt på hur viktigt det är med färger? vilka förändringar vi kan åstadkomma genom att tillsätta olika färger? du kan ta hjälp av en specifik färg vid varje tillfälle allt utifrån vad du behöver och vad du ska göra. En dag då du kanske känner dig trött,frusen och hängig kan du använda den röda färgen på kläderna eller i din närmiljö. En röd klänning/tröja/byxor eller annat piggar upp, ger dig energi, värme och kraft. Gult och orange ger dig en glad, energirik styrka!  Motsatsen – en dag då du behöver lugn, använd då hellre blått eller grönt på dina kläder eller annat nära dig. Det lugnar och ger dig mer harmoni. Behöver du vara mer intuitiv eller andlig? då kan indigoblå och lila fungera bra!

Om man tänker chakrasystemets färger:

Nerifrån (benen) = Rött,

Sakralchakra-( underliv, upp till naveln ca) = Orange,

Solarplexus (mage) = Gul,

Hjärta-Grönt,

Halschakra =Turkosblå,

Tredje ögat (mellan ögonbrynen)= Indigoblå,

Kronchakrat ( längst upp på huvudet)= Lila.

Samma färger kan du ha så stor nytta av i olika sammanhang! antingen för att ge chakrasystemet mer näring och kraft i den del av kroppen du vill förändra. Har du t.ex. en inflammation då ska du inte tänka på den röda färgen utan en lugnare färg! den röda gör ju inflammationen ännu mer intensiv, eller hur?

Ska du kanske gå på en anställningsintervju? då kan den gröna färgen passa! den är lugn och förtroendeingivande! även sovrumstapeter är ofta gröna! man sover lugnare i ett grönt rum än i ett rött rum.

Ska du prata mycket en dag hålla ett föredrag? då skulle den turkosblå färgen vara bra!

Har du hjärtproblem/ brustet hjärta med kärleksproblem? använd då grönt! (förstärk gärna med Malakitstenar!) Ska skriva mer om stenar en annan dag.

Den orange färgen sägs stärka relationer. Den är uppiggande men har så mycket och stark energi att man inte alltid orkar vara så länge i den färgen. En snabbrestaurang kan därför tapetsera/ måla i orange. Man ska inte stanna länge men det ska kännas bra den stund man äter där!

Ett tips: Skriv en lapp och sätt upp på insidan av din garderobsdörr: Vad behöver jag för färg idag?

Rött: Vill jag vara mer aktiv  idag?

Orange: behöver jag få mer energi idag?

Gult: behöver jag mer glädje idag?

Grönt: behöver jag få mer balans idag?

Turkosblått: behöver jag kunna uttrycka mig klarare idag?

Indigoblå: behöver jag bli mer intuitiv idag?

Lila: Vill jag vara mer i det andliga idag?

Några ord om svart och vitt: det svarta är stillastående och det händer inte så mycket i svart eftersom det inte finns energi. En positiv sak med den svarta är att den anses vara tilldragande. ” Den lilla svarta” en klänning som kan passa bra vid fest och romantik. Svart är vanligt på kläder i vår tid och det är ju snyggt men enligt mig  bör vi tänka på att ta in fler färger och inte bara gå klädda i svart under längre perioder.

Det vita rena används inom vården därför att det anses vara rent och man sägs skydda sin egen energi i det vita. Vill du vara lite “skyddad” en dag och inte ta åt dig andras energier då kan du välja vitt. Det sägs vara lite frånstötande vad det gäller energi. Man blir inte lika påverkad. Det är också en oskuldsfull färg som även innehåller alla de andra färgerna.

Allt gott till dig!

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke